Woont u nog fijn?

Denkt u wel eens na over de toekomst? Kunt u fijn in uw huis blijven wonen wanneer u iets ouder bent? Bij Actium vinden we het belangrijk dat u op een fijne plek woont. Meer weten? Kom bij ons langs tijdens de ‘Woont u nog fijn?-tour en bezoek de mobiele huiskamer tijdens de Actium ‘Woont u nog fijn?-tour’ in Ooststellingwerf

Donderdag 30 september 10.00 -12.00 uur | Oosterhuisweg 3 Makkinga
Donderdag 7 oktober 10.00-12.00 uur | Leeksterweg 43  Haulerwijk
Woensdag 13 oktober 10.00-12.00 uur | Brink 1-112 Oosterwolde
Maandag 18 oktober 10.00-12.00 uur | Brink 1-112 Oosterwolde
Donderdag 21 oktober 10.00-12.00 uur | Herenweg 66 Donkerbroek
Donderdag 28 oktober 10.00-12.00 uur | W. kroezestraat 6-B Waskemeer


Stel dat uw financiële situatie of uw gezondheid achteruitgaat en het niet meer mogelijk is om in uw woning te blijven wonen. Dan is het prettig om direct in aanmerking te komen voor een meer geschikte woning. Zoals een appartement of een gelijkvloerse woning. Maar stel dat er op dat moment geen woning beschikbaar is die u bevalt? Denk daarom nu al na over hoe u wilt wonen wanneer u ouder bent. En onderneem nu vast actie. Dit kan heel wat zorgen in de toekomst voorkomen.

Spaar vast wachttijd op
Als u zich nu al inschrijft bij Thuiskompas (www.thuiskompas.nl), bouwt u alvast wachttijd op. Dan komt u later sneller in aanmerking voor een huurwoning bij een van de Drentse woningcorporaties. Die inschrijftijd is belangrijk. U komt namelijk niet zomaar in aanmerking voor urgentie als u niet meer fijn in uw woning woont. Inschrijven is gratis.

Langer zelfstandig thuis

Woont u nog wel fijn, maar loopt u thuis tegen wat praktische problemen aan? Ervaart u bijvoorbeeld problemen met traplopen? Dan kunt u bij Actium in aanmerking komen voor een ‘Langer zelfstandig thuis-pakket’. Met dit pakket kunt u gratis maatregelen voor uw huis treffen om toch weer fijn te kunnen wonen. Denk bijvoorbeeld aan een verhoogd toilet, een tweede trapleuning, een douchestoel of wandbeugels voor de badkamer en het toilet. Op actiumwonen.nl/beleefhuis ziet u welke mogelijkheden er zijn.