impressie afbeelding

Het Beleefhuis

 


Hoe is het om ouder te worden? En wat kunt u zelf doen om veilig en comfortabel te blijven wonen in uw eigen vertrouwde woning? Ontdek met verschillende routes in het Beleefhuis welke hulpmiddelen u zelf kunt aanschaffen om het wonen en leven veiliger, maar vooral ook makkelijker te maken.

In het Beleefhuis kunt u op een laagdrempelige manier woningaanpassingen uitproberen en meteen ervaren of het iets voor u is. Enthousiast geworden? De meeste producten kunt u gewoon kopen bij de bouwmarkt.

Alle producten worden gepresenteerd in een reguliere gezinswoning. Hierdoor komt de situatie in het Beleefhuis zoveel mogelijk overeen met uw eigen huis.

Wist u dat u met een paar kleine aanpassingen uw veiligheid rondom brand en inbraak in huis al vergroot?

Openingstijden

Het Beleefhuis is voor bezoekers geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 16.30 uur. Tijdens deze dagen kunt u zonder afspraak en kosteloos binnenlopen aan de Zwartwatersweg 155 in Assen

Er zijn gespecialiseerde medewerkers aanwezig om u te adviseren, rond te leiden door de woning en uw vragen te beantwoorden.

Langskomen met een grote(re) groep? Naam dan even contact met ons op via hetbeleefhuis@actiumwonen.nl of 0592 400 11. 

 

In verband met het Coronavirus is het Beleefhuis voorlopig niet fysiek te bezoeken. Gelukkig kunt u wel een digitaal bezoekje brengen. Dit kan via een virtuele tour of door het online spreekuur te bezoeken. Heeft u (hierover) vragen dan kunt u bellen naar 06 22 86 01 40 of een mailtje sturen naar hetbeleefhuis@actiumwonen.nl. 

Ontmoeten en ontzorgen in het Beleefhuis

Hoewel zorgen voor een partner, familielid, vriend of buurman veel voldoening kan geven, is het niet altijd makkelijk. Vaak zet u uzelf als mantelzorger op de tweede plaats en ligt overbelasting op de loer. Hoe fijn is het dan om af en toe even tijd voor uzelf te nemen en de zorgtaken tijdelijk uit handen te geven. Die mogelijkheid bieden wij in het Beleefhuis.

In het Beleefhuis kunt u gebruikmaken van vervangende zorg (respijtzorg). Er zijn verschillende manieren om de mantelzorg over te dragen.

Kom op visite in het Beleefhuis
Op woensdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur is het Beleefhuis speciaal geopend voor mensen die mantelzorg ontvangen. Maakt u vooraf even een afspraak als u op bezoek wilt komen?

Bezoekvrijwilligers
Vanuit het Beleefhuis worden bezoekvrijwilligers gecoördineerd. Zij komen langs bij u thuis. Vanuit hier kunnen ze uw partner, familielid, vriend of buurman gezelschap houden. Lekker samen thee drinken, een spelletje doen of een wandeling maken. Sommige vrijwilligers zijn ook bereid om zorgtaken op zich te nemen, zoals helpen bij het naar de wc gaan. Geef tijdens de aanmelding aan welke verwachtingen of wensen u hierin heeft.

Logeren in het Beleefhuis
Het Beleefhuis is een reguliere gezinswoning. Dus een nachtje blijven slapen, behoort misschien op termijn ook tot één van de mogelijkheden. We onderzoeken momenteel of mantelzorgers in Assen de behoefte hebben hun naaste hier te laten logeren. Zodat ze zelf een nachtje niet hoeven te zorgen. Houd voor de ontwikkelingen hiervoor deze pagina goed in de gaten.

Aanmelden of meer weten?
Dit kan door te bellen naar Vaart Welzijn via 088 - 123 09 99 of te mailen naar mantelzorg@vaartwelzijn.nl.

Digitale stamtafel

Op maandag van 10.00 tot 12.00 uur, dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en op donderdag van 14.00 tot 16.00 uur kunt u ook het online spreekuur bezoeken. U 'schuift' dan aan onze digitale stamtafel vanuit uw eigen vertrouwde omgeving en kunt op een veilige manier al uw vragen over de voorzieningen in het Beleefhuis stellen. Maar ook in contact komen met anderen. 

Daarnaast kunt u workshops en webinars volgen aan onze groepstafel in het Beleefhuis. Bijvoorbeeld over brandveiligheid. Ook kunt u in deze beveiligde omgeving met elkaar chatten. U kunt zich hier aanmelden en het actuele aanbod in de gaten houden.

Moeite met lezen, rekenen of het gebruiken van een computer?

Iedereen moet kunnen meedoen in de samenleving. Maar te veel mensen hebben nog moeite met lezen, rekenen en het gebruiken van een computer of smartphone. Om mee te kunnen doen heb je deze vaardigheden wél nodig. Daarom investeert het kabinet in de aanpak van laaggeletterdheid. Zodat er voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren een aanbod van goede kwaliteit in de buurt bereikbaar is. Zo maken we het verschil voor een vaardiger Nederland. Bekijk ook dit interview met een ervaringsdeskundige met schulden en een consulent van de GKB.


Meningen, tips en ervaringen

Dit zeggen bezoekers over het Beleefhuis: