impressie afbeelding

Het Beleefhuis

 


Hoe is het om ouder te worden? En wat kunt u zelf doen om veilig en comfortabel te blijven wonen in uw eigen vertrouwde woning? Ontdek met verschillende routes in het Beleefhuis welke hulpmiddelen u zelf kunt aanschaffen om het wonen en leven veiliger, maar vooral ook makkelijker te maken.

In het Beleefhuis kunt u op een laagdrempelige manier woningaanpassingen uitproberen en meteen ervaren of het iets voor u is. Enthousiast geworden? De meeste producten kunt u gewoon kopen bij de bouwmarkt.

Alle producten worden gepresenteerd in een reguliere gezinswoning. Hierdoor komt de situatie in het Beleefhuis zoveel mogelijk overeen met uw eigen huis.

Wist u dat u met een paar kleine aanpassingen uw veiligheid rondom brand en inbraak in huis al vergroot?

Openingstijden

Het Beleefhuis is voor bezoekers geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 16.30 uur. Tijdens deze dagen kunt u zonder afspraak en kosteloos binnenlopen aan de Zwartwatersweg 155 in Assen

Er zijn gespecialiseerde medewerkers aanwezig om u te adviseren, rond te leiden door de woning en uw vragen te beantwoorden.

Langskomen met een grote(re) groep? Naam dan even contact met ons op via hetbeleefhuis@actiumwonen.nl

 

In verband met het Coronavirus zijn we alleen op afspraak geopend en werken we volgens de RIVM richtlijnen. Bel 0900 0604 of stuur een mailtje naar hetbeleefhuis@actiumwonen.nl om een afspraak te maken. Ook kunnen we u op een andere manier kennis laten maken met de producten die u kunt kopen om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Op maandag en woensdag van 10.00 tot 12.00 uur en op dinsdag en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur zit een professional in het Beleefhuis klaar om u digitaal rond te leiden en/of telefonisch via 06 22 86 01 40 vragen te beantwoorden.

Digitale stamtafel

Daarnaast kunt u workshops en webinars volgen aan onze digitale stamtafel. Ook kunt u in deze beveiligde omgeving met elkaar chatten. U kunt zich hier aanmelden en het actuele aanbod in de gaten houden.

Agenda

Datum

Tijd

Waar

Activiteit

Woensdag 9 september

10.00 - 11.00 uur

Link volgt binnenkort

Webinar tuinonderhoud

Door tuinman Jarno van Groentotaal A. de Boer

Maandag 14 september

14.00 – 16.30 uur

Woonzorgcentrum Riemsoord, Appelscha

Actium on tour

Woensdag 16 september

10.00 – 12.30 uur

Woonzorgcentrum Riemsoord, Appelscha

Actium on tour

 

In juni hebben de Veiligheidsregio Drenthe en de Icare ledenvereniging samen vanuit het Beleefhuis vier Webinars met de naam 'geWOON veilig' uitgezonden over brandveiligheid. Elk Webinar had een ander onderwerp. In het vierde Webinar (d.d. 30 juni) gaan ze ook wat uitgebreider in op het Beleefhuis en de dingen die daar te zien zijn. Alle webinars zijn beperkt terug te kijken via www.ledenvereniging.nl/terugkijken

Gratis ‘realiteitsconsult’

Daarnaast kunnen mensen met levens- of filosofische vragen nu ook aankloppen bij Jan Homan. De zogenaamde Realiteit Reiziger voert levensbeschouwelijke gesprekken op aanvraag die hij verwerkt in zijn boeken. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend een afspraak maken voor een gratis ‘realiteitsconsult’ via 06 105 730 06.

Meningen, tips en ervaringen

Dit zeggen bezoekers over het Beleefhuis: