Huur opzeggen / verhuizen

Interessant? Deel dit

Gaat u verhuizen? Geef het dan zo snel mogelijk aan ons door, dan kunnen wij direct op zoek naar een nieuwe huurder. Dit is ook handig voor u als u spullen ter overname wilt aanbieden aan de nieuwe huurder.

U kunt dagelijks de huur van uw woning beëindigen

Voorwaarde is wel dat u uw huur minimaal een maand voor de einddatum opzegt en dat de dag waarop de huurovereenkomst eindigt een werkdag is. Zegt u op in het weekend of op een officieel erkende feestdag? Dan is de eerstvolgende werkdag de opzegdatum. Dus als u de huur per 12 mei wilt beëindigen, dan moet u dit uiterlijk 12 april (mits dit een werkdag is) aan ons melden.

De huur opzeggen kan op verschillende manieren

U kunt via deze website direct online de huur opzeggen. Ook kunt u een opzegformulier downloaden en opsturen naar Actium. Telefonisch opzeggen of langskomen in één van onze woonwinkels kan natuurlijk ook. Voordeel van bellen of langskomen is dat wij dan direct afspraken met u kunnen maken voor een voor- en eindopname. Als u besluit de huur op te zeggen via een brief of per e-mail, vergeet u dan niet het adres van de woning te vermelden, de datum waarop u de huur wilt laten eindigen, het nieuwe (post)adres en het telefoonnummer waarop u overdag bereikbaar bent. 

Zodra wij uw opzegging hebben ontvangen, sturen wij u een bevestiging huuropzegging, met daarbij de richtlijnen voor de oplevering van uw woning. 

Woninginspectie

Onze woninginspecteur komt bij u langs voor een eerste inspectie van de woning. Hij loopt samen met u de woning door en noteert in het opnamerapport wat er voor oplevering aan de woning moet gebeuren. Tijdens de eindinspectie controleert de woninginspecteur of de punten uit het opnamerapport zijn uitgevoerd. Gebreken die op de einddatum niet hersteld zijn, repareren wij op uw kosten.

Na het inleveren van de sleutels volgt de schriftelijke afrekening. Te veel of te weinig betaalde huur, eventuele reparatiekosten en/of openstaande rekeningen worden hierin verrekend.

Voor meer informatie, kunt u onze brochure Verhuizen uit een leeg, veilig en schoon huis lezen.

Veelgestelde vragen huuropzegging

fold faq Hoe kan ik mijn huur opzeggen ?

De huur opzeggen kan op verschillende manieren. U kunt via deze website direct online de huur opzeggen. Ook kunt u een opzegformulier downloaden en opsturen naar Actium. Telefonisch opzeggen of langskomen in één van onze woonwinkels kan natuurlijk ook. Voordeel van bellen of langskomen is dat wij dan direct afspraken met u kunnen maken voor een voor- en eindopname. Als u besluit de huur op te zeggen via een brief of per e-mail, vergeet u dan niet het adres van de woning te vermelden, de datum waarop u de huur wilt laten eindigen, het nieuwe (post)adres en het telefoonnummer waarop u overdag bereikbaar bent. 

fold faq Wat kan ik verwachten als ik mijn huur opzeg?

Zodra wij uw opzegging hebben ontvangen, sturen wij u een bevestiging huuropzegging, met daarin de richtlijnen voor de oplevering van uw woning. Vervolgens komt een woninginspecteur van Actium bij u langs voor een eerste inspectie van uw woning. Hij loopt samen met u de woning door en noteert in het opnamerapport wat er voor oplevering aan de woning moet gebeuren. Tijdens de eindinspectie controleert de woninginspecteur of u de punten uit het opnamerapport heeft uitgevoerd. Gebreken die op de einddatum niet hersteld zijn, repareren wij op uw kosten. Na het inleveren van de sleutels volgt de schriftelijke afrekening. Te veel of te weinig betaalde huur, eventuele reparatiekosten en/of openstaande rekeningen worden hierin verrekend.

fold faq Hoe lang is de opzegtermijn?

De opzegtermijn bedraagt minimaal één maand. De dag waarop uw huurovereenkomst eindigt moet een werkdag zijn. Hoe langer van tevoren u de huur opzegt, des te eerder weet u hoe u uw woning moet achterlaten. En u heeft meer kans dat een volgende huurder uw zaken overneemt.