impressie afbeelding

Ik huur

Woonwens indienen


Wilt u iets in of aan uw woning veranderen en bent u op de hoogte van de spelregels (zie veelgestelde vragen hieronder)?
Dan kunt u op deze pagina uw aanvraag indienen.


Wat is uw adres?

 

Voer uw adresgegevens in

 

Veelgestelde vragen

Ik heb veranderingen in mijn woning niet vooraf aangevraagd. Wat nu?

U kunt alsnog een aanvraag bij ons indienen. Onze woninginspecteur komt dan, indien noodzakelijk, bij u langs om de verandering(en) te beoordelen. De veranderingen moeten niet alleen voldoen aan onze eisen, maar ook aan de eisen van bouw- en woningtoezicht, nutsbedrijven, brandweer en aan overige door de overheid gestelde regelgeving. Als u geen toestemming voor de aanpassingen heeft, dan moet u de aanpassingen verwijderen als u de woning verlaat. Door alsnog een aanvraag in te dienen, voorkomt u dat u voor verrassingen komt te staan op het moment dat u gaat verhuizen. Via het formulier woonwens indienen kunt u dit regelen.

Kan ik mijn woning laten aanpassen als ik een lichamelijke of psychische beperking heb?
Ja, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) van uw gemeente biedt hier diverse mogelijkheden voor. Als u een aanvraag indient bij de gemeente en deze wordt goedgekeurd, kan de gemeente bepaalde voorzieningen verzorgen. Actium helpt graag met de aanpassingen aan uw woning. Deze kunnen wij uitvoeren als u daarvoor toestemming van de gemeente heeft gekregen. De gemeente betaalt dan de kosten. Soms betaalt u zelf ook een bijdrage.

Geen antwoord op uw vraag gevonden?