Beleefhuis

Het Beleefhuis

Hoe is het om ouder te worden? En wat kun je zelf doen om veilig en comfortabel te blijven wonen in je eigen woning? Ontdek met verschillende routes in het Beleefhuis welke hulpmiddelen je zelf kunt kopen om het leven veiliger te maken.In het Beleefhuis kun je woningaanpassingen uitproberen en ervaren of het bij je past. Enthousiast geworden? De meeste producten kun je gewoon kopen bij de bouwmarkt. Wel zo handig.

Alle producten worden getoond in een standaard gezinswoning. Hierdoor lijkt het Beleefhuis zoveel mogelijk op jouw eigen huis. Wist je dat je met een paar kleine aanpassingen de veiligheid rondom brand en inbraak in huis al vergroot?

Kom een keer langs

Bezoek het Beleefhuis gratis en zonder afspraak op dinsdag of donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur. Er zijn gespecialiseerde medewerkers aanwezig om jou te adviseren, rond te leiden door de woning en vragen te beantwoorden. Bekijk hier alvast het filmpje over het Beleefhuis. Langskomen met een grote(re) groep? Naam dan contact met ons op via beleefhuis@actiumwonen.nl of 0592 400 100.

Langer zelfstandig thuis-pakket

Daarnaast heeft Actium het Het LangerZelfstandigThuis-pakket. Vanuit dit assortiment plaatsen we bijvoorbeeld wandbeugels en een verhoogd toilet. Met deze kleine aanpassingen kunnen we al een groot verschil maken. Zo kunt u nog jaren comfortabel en veilig in uw woning blijven wonen. Lees hier wat er nog meer in het LangerZelfstandigThuis-pakket zit en wanneer u hiervoor in aanmerking komt.

 

De seniorenmakelaar helpt u verder

Denk je wel eens na over verhuizen naar een kleinere gelijkvloerse woning, maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Wil je meer informatie en advies, zonder dat daar kosten aan verbonden zijn? Seniorenmakelaar Hennie Arends kijkt graag met je mee. Samen met haar ga je in gesprek en bekijken jullie de mogelijkheden voor nu en in de toekomst.

Lees hier meer over hoe de seniorenmakelaar u kan helpen.

Ontmoeten en ontzorgen (respijtzorg) in het Beleefhuis

Ontmoeten en ontzorgen in het Beleefhuis

Hoewel zorgen voor een partner, familielid, vriend of buurman veel voldoening kan geven, is het niet altijd makkelijk. Vaak staat u als mantelzorger op de tweede plaats en ligt overbelasting op de loer. Hoe fijn is het dan om af en toe tijd voor uzelf te nemen en de zorgtaken tijdelijk uit handen te geven. Die mogelijkheid bieden wij in het Beleefhuis.

In het Beleefhuis kunt u gebruikmaken van vervangende zorg. Er zijn verschillende manieren om de mantelzorg over te dragen. 

Kom op visite in het Beleefhuis
Op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur is het Beleefhuis speciaal geopend voor mensen die mantelzorg ontvangen. Maakt u vooraf even een afspraak als u op bezoek wilt komen?

Bezoekvrijwilligers
Vanuit het Beleefhuis worden bezoekvrijwilligers gecoördineerd. Zij komen langs bij u thuis. Vanuit hier kunnen ze uw partner, familielid, vriend of buurman gezelschap houden. Lekker samen thee drinken, een spelletje doen of een wandeling maken. Sommige vrijwilligers zijn ook bereid om zorgtaken op zich te nemen, zoals helpen bij het naar de wc gaan. Geef tijdens de aanmelding aan welke verwachtingen of wensen u hierin heeft.

Logeren in het Beleefhuis
Het Beleefhuis is een reguliere gezinswoning. Dus een nachtje blijven slapen, behoort op termijn ook tot één van de mogelijkheden. Houd voor de ontwikkelingen hiervoor deze pagina goed in de gaten.

Aanmelden of meer weten?
Dit kan door te bellen naar Vaart Welzijn via 088  123 09 99 of te mailen naar mantelzorg@vaartwelzijn.nl .

Moeite met lezen, rekenen of het gebruiken van een computer?

Moeite met lezen, rekenen of het gebruiken van een computer?

Iedereen moet kunnen meedoen aan de samenleving. Maar te veel mensen hebben nog moeite met lezen, rekenen en het gebruiken van een computer of smartphone. Om mee te kunnen doen heb je deze effectief nodig. Daarom investeert het kabinet in de aanpak van laaggeletterdheid. er voor iedereen die vaardigheden wil verbeteren een aanbod van goede kwaliteit in de buurt bereikbaar is. Zo maken we het verschil voor een vaardiger Nederland. Bekijk ook dit interview met een ervaringsdeskundige met schulden en een consulent van de GKB.