Cv en verwarming

Hieronder staan de veelgestelde vragen over cv en verwarming. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsbovenin, of stel uw vraag via het contactformulier.

Veel gevraagd over Cv en verwarming

Ik heb een storing aan de verwarmingsinstallatie. Wat moet ik doen?

Kijk eerst of er voldoende water in de ketel zit. Is dat niet het geval? Dan moet u de ketel bijvullen. Controleer ook of het centrale verwarmingssysteem goed is ontlucht. Hoort u een rammelend geluid uit de radiatoren komen? Ontlucht dan het systeem. Is er iets anders aan de hand? Neem dan zelf contact op met het bedrijf dat uw cv-ketel onderhoudt (dus niet met Actium). Kijk voor de contactgegevens bij Mijn contracten.

Wie onderhoudt mijn cv-installatie?

Voor storingen of problemen met uw cv-ketel, radiatoren of verwarmingsbuizen kunt u rechtstreeks contact opnemen met uw onderhoudsbedrijf. Actium werkt met Energiewacht, Feenstra en Technisch Bureau Suurmeijer uit Assen. Heeft u een zonneboiler, zonnepanelen en/of mechanische ventilatie? Ook dan kunt u bij storingen contact opnemen met ditzelfde bedrijf. Kijk voor de contactgegevens bij Mijn contracten.

Onderhoud aan uw cv-ketel vindt om de 18 of 24 maanden plaats. Het onderhoudsbedrijf neemt contact met u op voor een afspraak.  Is de laatste onderhoudsbeurt in uw woning al langer dan 2 jaar geleden? Dan kunt u zelf contact opnemen met uw onderhoudsbedrijf, om te vragen wanneer ze van plan zijn weer bij u langs te komen.

Moet ik iets betalen voor het onderhoud van mijn cv-ketel?

Nee, Actium betaalt het onderhoud van uw cv-ketel. Onderhoud en controle aan uw cv-ketel gebeurt om de 18 of 24 maanden. Het bedrijf dat uw cv-ketel in onderhoud heeft (Feenstra, Energiewacht of Suurmeijer) neemt contact met u op voor een afspraak.

Het wordt maar niet warm in mijn woning. Wat nu?

Uw verwarming staat aan, maar u krijgt het toch niet lekker warm in huis? Dan heeft dit waarschijnlijk te maken met uw cv-ketel. Voor al uw problemen (storingen, lekkage, schade) met de verwarming en cv kunt u rechtstreeks contact opnemen met het onderhoudsbedrijf. Via Mijn Actium kunt u zien wie uw cv in onderhoud heeft.

Bijvullen of ontluchten
Soms moet uw cv-ketel bijgevuld worden. Het is ook mogelijk dat u uw radiatoren even moet ontluchten (als ze een borrelend geluid maken). Dit kunt u beide gemakkelijk zelf doen. In dit filmpje leggen onze monteurs u uit hoe!

https://www.youtube.com/embed/nGeGOhMllXc

Kan ik een klokthermostaat krijgen?

Als u een klokthermostaat wilt, dan kunt u dit zelf regelen via het bedrijf dat uw cv in onderhoud heeft (zie Mijn contracten). De kosten voor het vervangen van de thermostaat zijn voor uzelf. Let op: laat u een klokthermostaat plaatsen? Bewaar dan wel de oude thermostaat (die is eigendom van Actium).

Waarom wordt mijn cv-ketel in de winter vervangen?

We proberen cv-ketels zoveel mogelijk te vervangen in de warme periodes. Dit lukt ons niet altijd. Het vervangen van een cv-ketel duurt meestal één dag. Op deze dag kunnen wij u geen warmte (en warm water) leveren. Bij lage buitentemperaturen en medische noodzaak, kunt u tijdens de werkzaamheden eventueel een elektrische kachel van de installateur gebruiken. Geef dit dan wel op tijd door aan de opzichter.