Ik huur

Hieronder staan de veelgestelde vragen over huurtoeslag. Niet gevonden wat je zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsbovenin, of stel je vraag via het contactformulier.

Veel gevraagd over Ik huur

Heeft Actium een reservesleutel van mijn woning?

Algemeen

Nee, wij hebben geen reservesleutel van de woning.

Hoe kom ik aan een (nieuwe) afvalpas?

Algemeen

Je kunt een afvalpas aanvragen bij je gemeente. Ook als je de afvalpas kwijtraakt, kun je dit bij de gemeente melden. Deze passen zijn niet van Actium.

Ik wil graag een verhuurmedewerker spreken

Algemeen

Neem contact met ons op via 0592 400 100. Wij proberen je dan direct door te verbinden met een verhuurmedewerker. Als dit niet lukt, maken wij een terugbelnotitie aan.

Er ligt nog post in mijn vorige woning

Algemeen

Neem contact met ons op. Samen kijken we hoe je de post alsnog kan ontvangen.

Mag ik zelf zonnepanelen plaatsen?

Algemeen

Voorwaarden
Je mag zelf zonnepanelen (laten) plaatsen. Hiervoor gelden wel voorwaarden. De precieze voorwaarden sturen we je toe, als je bij ons een Woonwens indient. Het gaat dan bijvoorbeeld over de kosten, de technische eisen en wat er gebeurt als je zou verhuizen. 

Voldoe je niet aan de voorwaarden?
Dan zijn alle kosten die ontstaan door het niet nakomen van de voorwaarden voor jouw rekening. 


Ik heb een verhuurdersverklaring nodig. Waar vraag ik deze aan?

Algemeen

Een verhuurdersverklaring is een soort verklaring van goed gedrag. Hierin verklaart je huidige verhuurder of je wel/geen betalingsachterstand hebt (gehad) en of je wel/geen overlast heeft veroorzaakt. Een meeverhuizend persoon die een zelfstandige woning huurt of heeft gehuurd, moet ook een verhuurdersverklaring invullen.

  1. Ik huur(de) een woning van Actium
    Neem contact met ons op voor het aanvragen van een verhuurdersverklaring. Ben je op dit moment geen huurder van ons, maar wel in het verleden geweest? Dan kunnen wij voor oud-huurders tot 5 jaar terug een verhuurdersklaring aanmaken. Houd er rekening mee dat het 1 tot 2 werkdagen kan duren voordat wij de verhuurdersverklaring opsturen. 
  2. Ik huur een woning van een andere woningcorporatie / particuliere verhuurder.
    In dat geval vraag je een verhuurdersverklaring op bij je huidige verhuurder.
  3. Ik huur nu geen woning
    Als je nog niet zelf huurt en inwonend bent, dan hoef je geen verhuurdersverklaring in te leveren. Ook als je op dit moment in een koopwoning woont, hoeft dit natuurlijk niet. In dit laatste geval vragen wij wél om een bewijs van de koopakte in te leveren (waaruit blijkt dat je huidige woning inderdaad op jouw naam staat).

Ik woon in een appartement. Mag ik een laminaatvloer in de woning leggen?

Algemeen

Dat mag alleen met een geluiddempende ondervloer van minimaal 10dB. Op de verpakkingen van ondervloeren staat het aantal decibel vermeldt.