LZT

Hieronder staan de veelgestelde vragen over Langer Zelfstandig Thuiswonen (LZT). Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsbovenin, of stel uw vraag via het contactformulier.

Veel gevraagd over LZT

Wat is het Beleefhuis?

In het Beleefhuis kunt u op een laagdrempelige manier woningaanpassingen uitproberen en meteen ervaren of het iets voor u is. Via verschillende routes ontdekt u welke hulpmiddelen u zelf kunt aanschaffen om het wonen en leven veiliger, maar vooral ook makkelijker te maken. Alle producten worden gepresenteerd in een reguliere gezinswoning, aan de Zwartwatersweg 155 in Assen. Hierdoor komt de situatie in het Beleefhuis zoveel mogelijk overeen met uw eigen huis.

(Virtuele) tour in Het Beleefhuis
Het Beleefhuis is te bezoeken op dinsdag en donderdag van 10.00 -16.00 uur.  Ook virtueel zijn we te bezoeken: Virtuele tour door het Beleefhuis. Bij de 'i' kunt u de informatie vinden van het product. Kijk gerust eens rond. U bent  van harte welkom!

Meer informatie over het Beleefhuis vindt u hier.

Ik wil graag een LZT-aanpassing aanvragen

U kunt een verzoek voor één of meerdere woningaanpassingen indienen door te bellen naar 0592 400 100 of een bericht te sturen via het contactformulier. Er wordt dan een afspraak met u gemaakt bij u thuis. Een medewerker beoordeelt tijdens deze afspraak of u in aanmerking komt en of het technisch mogelijk is om de aanpassing uit te voeren in uw woning.

Ik heb een vraag over Langer Zelfstandig Thuiswonen (LZT)

Bekijk de brochure Langer Zelfstandig Thuis voor meer informatie en het complete LZT-assortiment. Heeft u meer informatie nodig of wilt u een LZT-aanpassing aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Ik wil graag zo lang mogelijk in mijn woning blijven wonen. Kan ik mijn woning laten aanpassen?

Als u een woning huurt van Actium, 70 jaar of ouder bent en een fysieke beperking heeft, kunt u een beroep doen op ons 'Langer Zelfstandig Thuis-assortiment'. Bekijk de brochure Langer Zelfstandig Thuis voor meer informatie en het complete LZT-assortiment.

LZT-aanpassing aanvragen
Wilt u een aanpassing uit het LZT-assortiment aanvragen? Neem contact met ons op. Wij informeren u dan over de mogelijkheden.

Aanpassingen via WMO
Wilt u (als gevolg van ouderdom of een lichamelijke beperking) aanpassingen in uw woning die wij niet aanbieden via ons LZT-assortiment? Neem dan contact op met de gemeente, om uw aanvraag in te dienen. Er zijn eventuele subsidies mogelijk op grond van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).