WMO

Hieronder staan de veelgestelde vragen over WMO. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsbovenin, of stel uw vraag via het contactformulier.

Veel gevraagd over WMO

Ik wil graag een invalidenparkeerplaats

De aanvraag voor een invalidenparkeerplaats loopt via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteining). De WMO bepaalt of er een vergunning wordt afgegeven. Actium faciliteert de ruimte op het Actium-parkeerterrein en plaatst het via Actium bestelde bord. De kosten voor het plaatsen zijn voor de WMO. Neem contact op met uw gemeente voor meer informatie.

Ik wil graag een traplift

Een traplift is een medische voorziening. Een aanvraag voor een medische woningaanpassing kunt u bij de afdeling WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) van uw gemeente indienen. De afdeling WMO beoordeelt of u in aanmerking komt voor een traplift.

Wie betaalt de WMO-aanpassing in mijn woning?

WMO-aanpassingen aan de woning zijn niet gratis en worden deels of volledig betaald uit de WMO. Het kan dus ook zijn dat u een eigen bijdrage moet betalen. Het WMO-loket van uw gemeente geeft u hierover alle informatie.

Ik wil graag een WMO-aanpassing

U kunt een aanvraag indienen bij uw gemeente. Elke gemeente heeft een apart zorgloket of WMO-loket (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). De aanvraag wordt door de WMO-medewerkers beoordeeld.

Aanpassingen aan de woning zijn niet gratis en worden deels of volledig betaald uit de WMO. Het kan dus ook zijn dat u een eigen bijdrage moet betalen. Het WMO-loket van uw gemeente geeft u hierover alle informatie.

Wat is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)?

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) regelt dat mensen met een beperking de voorzieningen, hulp en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Het kan gaan om ouderen, mensen met een beperking of mensen met psychische problemen.

De WMO zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen aan de maatschappij en zo veel mogelijk zelfstandig kan blijven wonen. Aanvragen voor een WMO-aanpassing kunt u indienen bij uw gemeente. Iedere gemeente heeft eigen afspraken, richtlijnen en voorwaarden. Informeer hiernaar bij het WMO-loket van uw gemeente.