Woning kopen

Benieuwd hoe het verkoopproces werkt?

In dit filmpje leggen we uit wat u kunt verwachten als u een woning koopt bij Actium.


Toewijzing

Als er meerdere belangstellenden zijn, dan komen ze in deze volgorde in aanmerking voor een koopwoning:

  1. Huurders van Actium met een sloopurgentie. Deze huurders zijn vanwege een sloopproject gedwongen te verhuizen en krijgen daarom voorrang.
  2. Huurders van Actium. Als er meerdere huurders reageren, krijgt de huurder die het langst woont op zijn/haar huidige adres de woning als eerste aangeboden.
  3. Starters. Als er meerdere starters reageren, krijgt de starter die in dezelfde plaats woont als waar de koopwoning staat de woning als eerste aangeboden. Als er meerdere starters in deze plaats wonen, dan krijgt de oudste starter waarvan de naam op het koopcontract komt het eerste aanbod.
  4. Overige belangstellenden.

Bekijk hier het actuele aanbod koopwoningen

 

Veel gevraagd over Woning kopen

Waar vind ik de 'binnenkort in de verkoop' woningen?

Op onze vernieuwde wesite vindt u geen overzicht meer van de woningen die 'binnenkort in de verkoop' komen. De procedure is op dit moment als volgt: zodra een woning beschikbaar komt, wordt deze op onze site gepubliceerd bij aanbod koopwoningen. Hier kunt u als geïnteresseerde op reageren. U heeft hier dan een week de tijd voor.

Heeft u op onze oude website een reactie geplaatst op een woning die binnenkort in de verkoop komt? Dan zijn uw gegevens natuurlijk bewaard en bekend.

Waarom verkoopt Actium woningen in plaats van ze te verhuren?

Wij verkopen woningen als we in bepaalde plaatsen, wijken of buurten weinig of steeds minder vraag naar (bepaalde typen) huurwoningen zien (of verwachten). Om te bepalen waar en welke woningen we willen verkopen, houden we de bevolkingsontwikkelingen en de vraag naar woningen in de gaten. En laten we hier onafhankelijk onderzoek naar doen.

Dit onderzoek doen we samen met de gemeente, andere corporaties en onze huurdersorganisatie. Voorbeelden van bevolkingsontwikkelingen die meespelen in onze beslissingen zijn: mensen die ouder worden, steeds minder bewoners op een bepaalde plek of juist grote gezinnen.

Ook willen we woningen verkopen als er sprake is van wat wij 'versnipperd bezit' noemen. Dit is bijvoorbeeld één huurwoning in een rijtje koopwoningen, of een blokje van 2 woningen in een straat waar Actium verder geen bezit heeft. De verkoop van zulke woningen biedt wel kansen voor bijvoorbeeld starters en anderen die graag een betaalbaar huis willen kopen.

Krijg ik als huurder van Actium voorrang als ik een woning wil kopen?

Bent u huurder van Actium en op zoek naar een koopwoning? Dan krijgt u inderdaad voorrang bij ons. Onze nieuwe koopwoningen verschijnen altijd een week eerder op onze eigen website. Zie: aanbod koopwoningen. Pas na deze week plaatsen wij de woning op Funda. Als huurder krijgt u voorrang als u in de eerste week aan ons laat weten dat u belangstelling heeft. U vindt de uiterste reactiedatum bij de woning.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Neemt u dan contact op met onze afdeling Verkoop via 0592 400 100 of verkoop@actiumwonen.nl.

Kan ik mijn huurwoning van jullie kopen?

In principe niet. Dit is alleen mogelijk, als wij al hebben besloten om de woning te verkopen zodra de huur ervan wordt opgezegd. Dit doen we bijvoorbeeld bij woningen in bepaalde plaatsen, wijken of buurten waar we weinig of steeds minder vraag naar (bepaalde typen) huurwoningen zien of verwachten. Natuurlijk kunt u altijd bij ons informeren wat het 'label' van uw woning is (verhuur, of verkoop). Maar als u uw woning zou kunnen kopen, dan laten wij dit ook aan u weten.

Verkoopt Actium ook woningen?

Ja, wij verkopen ook woningen. Bekijk hier het actuele aanbod koopwoningen.