Interessant? Deel dit

Inwoners besparen gemiddeld 714 euro met succesvolle proef Mijn Buurt Assen

Tussen juli en oktober konden 100 Asser huishoudens profiteren van een kosteloos adviesgesprek met een bespaarexpert van de VoorzieningenWijzer. Met een gemiddelde besparing van 714 euro op jaarbasis per huishouden is de proef van Mijn Buurt Assen een groot succes te noemen. Mijn Buurt Assen wil de samenwerking ook in het komende jaar voortzetten, zodat nog meer Assenaren de positieve resultaten van de VoorzieningenWijzer kunnen ervaren.

De VoorzieningenWijzer is een instrument dat mensen helpt bewuste keuzes te maken en beschikbare voorzieningen beter te benutten. In opdracht van Mijn Buurt Assen benaderden consulenten van de VoorzieningenWijzer tussen juli en oktober 100 huishoudens in Assen voor een adviesgesprek. Aan de eigen keukentafel werd samen met deelnemers gekeken naar toeslagen, zorgverzekering(en), inkomstenbelasting, minimaregelingen en energiekosten.

Assenaren besparen gemiddeld 714 euro per jaar

93 Assenaren gingen in op het aanbod om vrijblijvend deel te nemen aan de proef. Voor bijna iedereen (90%) leverde dit een financieel voordeel op, uiteenlopend van 250 euro tot meer dan 2000 euro per huishouden per jaar. Gemiddeld besparen de deelnemers 714 euro (ruim 100 euro boven het landelijk gemiddelde), dankzij bijvoorbeeld het aanvragen van zorgtoeslag of het overstappen naar een goedkopere energieleverancier.

Marcel van Halteren (manager Klant & Strategie Actium): “We zijn erg trots en tevreden over de behaalde resultaten van de VoorzieningenWijzer. Op deze manier kunnen we echt iets betekenen voor inwoners van de stad om wonen en leven in Assen prettiger te maken. Daar doen we het natuurlijk allemaal voor, mensen een steuntje in de rug geven. Het voorkomen van schulden en wegnemen van geldproblemen draagt daar voor een belangrijk deel aan bij.”

De komende periode kijkt Mijn Buurt Assen hoe de proef met de VoorzieningenWijzer in 2018 een vervolg krijgt.