Aannemer Nijhuis Noord en Actium gaan 75 sociale huurappartementen realiseren in Meppel

Op de mulo-locatie in het centrum van Meppel gaan Nijhuis Noord en woningcorporatie Actium 75 sociale huurappartementen bouwen. De bouw start dit najaar en duurt naar verwachting anderhalf jaar. De woningen worden goed geïsoleerd, krijgen zonnepanelen en zijn gasloos. Hiermee hebben de bewoners lage energielasten. De woningen zijn levensloopbestendig en hebben twee slaapkamers. Door de centrale ligging zijn in de directe omgeving veel voorzieningen aanwezig, zoals winkels, een cultureel centrum en huisartsen. Qua bereikbaarheid ligt bijvoorbeeld het treinstation op loopafstand.

Betaalbare woningen

Actium en de gemeente Meppel werken samen vanuit zogeheten prestatieafspraken. Een van die afspraken is dat minimaal 70% van de woningen van Actium in de gemeente Meppel een huurprijs heeft die betaalbaar is voor mensen met lagere inkomens. De te bouwen appartementen voldoen daaraan. Ook sluit het aan bij de wens van Meppel om woningen te bouwen zonder trappen, gezien het groeiend aantal ouderen in deze gemeente. 

Uitbreidingsbehoefte Meppel

Rob Hoogeveen, manager Vastgoed bij Actium: “We zijn blij dat we zoveel betaalbare huurwoningen kunnen toevoegen in het centrum van Meppel. Daarmee geven we invulling aan een groot deel van de uitbreidingsbehoefte van Meppel op een manier die kenmerkend is voor Actium: we bouwen passende, duurzame en betaalbare huizen in een fijne woonomgeving.” De locatie was vroeger een drukbezochte plek met de gasfabriek, markthallen en later de mulo (voorloper van de mavo). “Door het bouwen van woningen geven Nijhuis Noord en Actium een mooie invulling aan een plek vol historie”, aldus Hoogeveen.

Thuiskompas

Actium verhuurt haar woningen via Thuiskompas. Dat is de website die Actium inzet om advertenties van beschikbare woningen te plaatsen. Actium verwacht de genoemde appartementen in het eerste kwartaal van 2024 op de site te plaatsen. Een inschrijving bij Thuiskompas is gratis en daarmee kunnen woningzoekenden reageren op de beschikbare woningen van alle Drentse woningcorporaties.