Energiebesparende maatregelen

We kunnen er niet omheen. De energieprijzen zijn de laatste maanden sterk gestegen. Huurders krijgen steeds vaker moeite met het betalen van de rekeningen. Gelukkig kun je op veel verschillende plekken terecht met vragen, tips en hulp. Wij helpen je alvast op weg.

Dit doet Actium

Actium probeert de huurprijzen van woningen betaalbaar te houden. Daarom werken we de komende jaren hard om onze woningen energiezuinig te maken. Zo gebruiken woningen minder gas en wordt de energierekening lager. We maken zoveel mogelijk gebruik van duurzame energiebronnen, zoals een warmtepomp en zonnepanelen. Dit wordt in de toekomst alleen maar meer. We realiseren ons dat dit voor veel huurders niet snel genoeg gaat. Daarom kijken we ook naar maatregelen die op korte termijn verlichting bieden. Lees hier meer over op onze site.

Dit kun je zelf doen

Zelf kun je ook veel doen om energie te besparen. Er worden online veel tips aangeboden. Daarnaast is het verstandig om gebruikt te maken van bestaande regelingen, zoals huurtoeslag en energietoeslag. Hieronder delen we een paar tips, zodat je zelf kunt besparen

Zet je verwarming lager
Je kachel werkt minder hard als je de thermostaat lager te zetten. Dit bespaard energie. Zet de thermostaat voordat je gaat slapen op 15 graden, zo bespaar je nog meer!

Douche maximaal 5 minuten
Door kort te douchen verwarm je minder water en bespaar je geld en energie!

Was op 30 of 40 graden
De meeste was wordt al schoon op 30 of 40 graden. Was daarnaast met een volle trommel, zo hoeft je wasmachine minder vaak te draaien

Plaats radiatorfolie achter je radiatoren
Een groot deel van de warmte van een radiator gaat verloren door de buitenmuur, omdat de muur achter de radiator wordt verwarmd. Als je radiatorfolie achter je radiator plakt, zorg je ervoor dat de warmte beter in huis blijft. 

Geldfit
Op de website van Geldfit vind je veel informatie over energie besparen. Hier kun je ook terecht om een test te doen om gericht advies te krijgen. Benieuwd naar meer bespaartips? Lees verder op onze website

Hulp vanuit de gemeente

Ook gemeenten bieden hulp bij het besparen van energiekosten. Je kunt bijvoorbeeld bij ze terecht voor het aanvragen van energietoeslag, of hulp krijgen van een energiecoach. Via onze site vind je per gemeente informatie over welke hulp jij kunt krijgen.

Duurzaam wonen

Heb je nog vragen over duurzaam wonen? Probeer het dan via de zoekfunctie bovenin, of stel je vraag via het contactformulier.