Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Na een intensief voortraject, waarbij we begonnen met ruim 60 geïnteresseerde partijen, zijn we trots op onze nieuwe samenwerking met aannemers Buursema en Dura Vermeer Bouw Hengelo die ons gaan helpen bij het uitvoeren van verduurzamingsprojecten voor 2.400 woningen tot 2029.Deze samenwerking richt zich op verduurzamingsprojecten die een directe impact hebben op het energieverbruik en het wooncomfort van onze huizen. We willen dat de energiekosten voor onze huurders dalen en de CO2-uitstoot vermindert. In 2029 hebben onze huizen dan ook geen E-F-G- labels meer. Hiermee willen we een verschil maken. Voor zowel de huidige huurders als voor de toekomstige generaties.

We hebben de aannemers Buursema en Dura Vermeer Bouw Hengelo zorgvuldig geselecteerd op basis van onder andere hun vakmanschap, kwaliteit en betrouwbaarheid, wat cruciaal is voor het succes van onze ambitie.

We kijken uit naar de toevoeging van nieuwe partners voor dit project. De selectieprocedure hiervoor loopt nog. Samen met alle partners willen we de duurzaamheidsdoelen van Actium bereiken en het wooncomfort van onze huurders verbeteren.

Rob Hoogeveen, Manager Vastgoed: "Verduurzaming is voor ons een belangrijk speerpunt. Wij zetten ons in om onze huurders een fijner en gezonder huis te bieden dat minder energie verbruikt. Deze samenwerkingen zijn cruciaal in onze missie om een positieve impact te hebben op zowel onze huurders als het milieu."

Meer informatie over onze verduurzamingsambitie vind je op de pagina Verduurzaming woningen