Wateroverlast? Dit moet je doen.

Het heeft de afgelopen periode heel veel geregend. Door de hoge waterstand heeft een aantal bewoners last van ondergelopen kelders of kruipruimtesHet grondwater heeft het hoogste punt nog niet bereikt. Daarom heeft het nu vaak geen zin om de kelders leeg te pompen, het water zal dan toch weer binnenlopen. Het hangt van jouw situatie af wat je moet doen.

1. Het water in de kelder of kruipruimte staat zo hoog, het loopt bijna het huis binnen.

Hoge waterstand in de kelder: Bel ons via 0592-400 100. We schakelen één van onze vaste partners in om de kelder zo snel mogelijk leeg te pompen. Verplaats zo snel mogelijk waardevolle spullen naar een veilige, droge plek.

Hoge waterstand in de kruipruimte: wegpompen heeft geen zin, het grondwater komt zo weer binnen. Het water zakt vanzelf weer weg.

Water in de kruipruimte of een vochtige kelder komt in veel woningen voor. Vaak is dit geen probleem. Kruipruimtes hoeven niet waterdicht te zijn

2. Er staat een laagje water in de kelder, vlak bij de meterkast of stroompunt.

Er kan gevaar voor kortsluiting zijn. Bel ons via 0592 400 100. We schakelen één van onze vaste partners in om de kelder zo snel mogelijk leeg te pompen. Verplaats zo snel mogelijk waardevolle spullen naar een veilige, droge plek.

3. Er staat een laagje water in de kelder.

Als er geen gevaar dreigt voor kortsluiting, dan moeten we afwachten tot het water weer zakt. Verplaats je spullen naar een veilige droge plek en houd de kelder in de gaten. 

Op de website vind je meer informatie over wateroverlast.