Over Actium

Interessant? Deel dit

Onze missie

Een thuis voor onze huurders, nu en in de toekomst

Thuis is de plek waar je je veilig en geborgen voelt. De plek waar je zelf kleur aan geeft en altijd weer naar terugkeert.

Een basisvoorwaarde voor een thuis is een huis. Een goed, betaalbaar huis, dat past bij wie je bent en wat je nodig hebt. Dat huis bieden wij.

Ook de omgeving van je huis is van invloed op je thuisgevoel. De buurman die je groet, een nette galerij en een speeltuintje om de hoek. Daarom zetten wij ons samen met huurders en partners in voor een prettige buurt, waarin mensen naar elkaar omzien.

Elke huurder is uniek. Heeft zijn eigen kwaliteiten, wensen en behoeften. De een is actief in de buurt, een ander liever op zichzelf. Wat veel van onze huurders gemeen hebben is een bescheiden inkomen en daarmee de behoefte aan een betaalbare woning. Zodat ze goed kunnen wonen en prettig kunnen leven.

Voor sommige huurders is een betaalbare woning alléén niet voldoende. Zij hebben extra ondersteuning nodig. Ook voor hen zijn wij er. We gaan met ze in gesprekken bieden bijvoorbeeld bijzondere woonvormen aan of zoeken de samenwerking met maatschappelijke partners.

16.000 huishoudens hebben op dit moment een thuis in onze woningen. Hierop volgen nog vele generaties. Ook hen willen we een thuis bieden. We houden rekening met wensen en behoeften van toekomstige huurders. Duurzame relaties, een solide bedrijfsvoering en een bijdrage aan een schone planeet, vinden wij vanzelfsprekend.

Dát is de missie waar wij vanaf 2018 hard aan werken. We hanteren daarbij drie pijlers.

  • WE HEBBEN OOG VOOR IEDER MENS: Iedere huurder is uniek en heeft zijn eigen behoeften. Huurders weten zelf het beste wat ze nodig hebben om van hun huis een thuis te maken.
  • WE ZIJN VERNIEUWEND: vernieuwend zijn zien wij als noodzaak. We hebben het lef om anders te denken én anders te doen. Door de wereld van onze huurders centraal te stellen en niet te denken vanuit regels en procedures komen we los van gebaande paden. We hebben daadkracht en pakken de ruimte om nieuwe inzichten en ideeën ook daadwerkelijk in praktijk te brengen. Dit doen we doelgericht en kostenbewust.
  • WE GAAN VOOR DUURZAAM: We zijn milieubewust en toekomstgericht. We leven op een mooie planeet, waarop we zuinig willen zijn. Voor onszelf en voor volgende generaties. Duurzaam betekent voor ons ook toekomstbestendig zijn. De behoeften en wensen van toekomstige huurders kunnen anders zijn dan die van de huidige. Hier spelen we tijdig op in.

Bekijk op YouTube ook ons filmpje 'Wij zijn Actium en dit is onze koers', waarin collega's van Actium vertellen over de strategische koers 2018-2021.

 

 

In balans

In het najaar van 2015 lieten wij ons visiterenGemiddeld haalden we een 8. De commissie oordeelde dat onze meest kenmerkende eigenschap ‘balans’ is. Balans tussen denken en doen. Tussen het waarmaken van volkshuisvestelijke ambities en een gezonde financiële basis. Tussen efficiëntie en klantgerichtheid. Daar zijn we bijzonder trots op. Lees het volledige visitatierapport