Langer zelfstandig wonen

Het Beleefhuis

Hoe is het om ouder te worden? En wat kunt u zelf doen om veilig en comfortabel te blijven wonen in uw eigen woning? Ontdek met verschillende routes in het Beleefhuis welke hulpmiddelen u zelf kunt kopen om het leven veiliger te maken.

In het Beleefhuis kunt u op een laagdrempelige manier woningaanpassingen uitproberen en ervaren of het iets voor u is. Enthousiast geworden? De meeste producten kunt u gewoon kopen bij de bouwmarkt.

Alle producten worden uitgevoerd in een standaard gezinswoning. Hierdoor lijkt het Beleefhuis zoveel mogelijk op uw eigen huis. Wist u dat u met een paar kleine aanpassingen de veiligheid rondom brand en inbraak in huis al vergroot?

Langskomen?
Bezoek het Beleefhuis gratis en zonder afspraak tijdens de openingstijden. Er zijn gespecialiseerde medewerkers aanwezig om u te adviseren, rond te leiden door de woning en uw vragen te beantwoorden.

Langskomen met een grote(re) groep? Naam dan contact met ons op via hetbeleefhuis@actiumwonen.nl of 0592 400 100.   

Per 1 juni 2021 kunnen we u weer fysiek ontvangen! Maar u kunt ook gewoon een digitaal bezoekje brengen aan het Beleefhuis. Dit kan via een virtuele tour of door het online spreekuur te bezoeken. Heeft u (hierover) vragen dan kunt u bellen naar 06 22 86 01 40 of een mail sturen.

Ontmoeten en ontzorgen (respijtzorg) in het Beleefhuis

Ontmoeten en ontzorgen in het Beleefhuis

Hoewel zorgen voor een partner, familielid, vriend van buurman veel voldoening kan geven, is het niet altijd makkelijk. Vaak wordt u gebruikt als mantelzorger op de tweede plaats en ligt overbelasting op de loer. Hoe fijn is het dan om af en toe zelfs tijd voor uzelf te nemen en de zorgtaken tijdelijk uit handen te geven. Die mogelijkheid bieden wij in het Beleefhuis.

In het Beleefhuis kunt u gebruikmaken van vervangende zorg. Er zijn verschillende manieren om de mantelzorg over te dragen. 

Kom op visite in het Beleefhuis
Op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur is het Beleefhuis speciaal geopend voor mensen die mantelzorg ontvangen. Maakt u vooraf even een afspraak als u op bezoek wilt komen?

Bezoekvrijwilligers
Vanuit het Beleefhuis worden bezoekvrijwilligers gecoördineerd. Zij komen langs bij u thuis. Vanuit hier kunnen ze uw partner, familielid, vriend of buurman gezelschap houden. Lekker samen thee drinken, een spelletje doen of een wandeling maken. Sommige vrijwilligers zijn ook bereid om zorgtaken op zich te nemen, zoals helpen bij het naar de wc gaan. Geef tijdens de aanmelding aan welke verwachtingen of wensen u hierin heeft.

Logeren in het Beleefhuis
Het Beleefhuis is een reguliere gezinswoning. Dus een nachtje blijven slapen, behoort op termijn ook tot één van de mogelijkheden. We onderzoeken momenteel van mantelzorgers in Assen die naaste hier te laten logeren hebben. Zodat ze zelf een nachtje niet hoeven te zorgen. Houd voor de ontwikkelingen hiervoor deze pagina goed in de gaten.

Aanmelden of meer weten?
Dit kan door te bellen naar Vaart Welzijn via 088  123 09 99 of te mailen naar mantelzorg@vaartwelzijn.nl .

Neem deel aan onze webinars en workshops!

Neem deel aan onze webinars en workshops!

Daarnaast kunt u workshops en webinars volgen aan onze digitale stamtafel. Ook kunt u in deze beveiligde omgeving met elkaar chatten. U kunt zich hier aanmelden en het actuele aanbod in de gaten houden. Bekijk  alle webinars (beperkt) terug op www.ledenvereniging.nl  Zoek op 'webinars' binnen de website van de ledenvereniging om deze terug te vinden

Agenda

     
Op dit moment staan er nog geen nieuwe webinars gepland.    

Moeite met lezen, rekenen of het gebruiken van een computer?

Moeite met lezen, rekenen of het gebruiken van een computer?

Iedereen moet kunnen meedoen aan de samenleving. Maar te veel mensen hebben nog moeite met lezen, rekenen en het gebruiken van een computer of smartphone. Om mee te kunnen doen heb je deze effectief nodig. Daarom investeert het kabinet in de aanpak van laaggeletterdheid. er voor iedereen die vaardigheden wil verbeteren een aanbod van goede kwaliteit in de buurt bereikbaar is. Zo maken we het verschil voor een vaardiger Nederland. Bekijk ook dit interview met een ervaringsdeskundige met schulden en een consulent van de GKB.