Assen, Cruyffcourt

Aan de Thorbeckelaan 16 t/m 74 realiseert Actium 30 energieneutrale woningen voor kleine gezinnen.

De woningen hebben een mooie entree met daaromheen het toilet, de trap en de meterkast. Dit gehele entreegebied is mooi compact, waardoor er een ruime woonkamer overblijft. Doordat de trap in de hal begint, zijn er geen problemen met geluid- en warmteoverdracht. Op de verdieping zit een ruime hoofdslaapkamer, een badkamer en een kleine slaapkamer. Daarnaast is er een aparte ruimte voor het wassen en drogen, met een raam. Door middel van een vlizo trap kunt u de zolder betreden waar veel opbergruimte is. De huurprijs bedraagt € 619,01* exclusief servicekosten.

Energieneutrale woningen

Alle woningen worden energieneutraal gebouwd. Dit betekent dat de woning zelf met de zonnepanelen op het dak de benodigde energie opwekt voor het verwarmen, koelen en ventileren van de woning en het gebruik van installaties (gebouwgebonden energieverbruik). Dit is op basis van normaal gebruik. Huurders betalen alleen voor de energie die ze zelf verbruiken, zoals warm water voor het douchen, de wasmachine, de koelkast, tv, etc.

Plattegrond

Hieronder staan de veelgestelde vragen over nieuwbouw. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsbovenin, of stel uw vraag via het contactformulier.

Veel gevraagd over Nieuwbouw

Welke nieuwbouwprojecten zijn er?

Een actueel overzicht van waar wij nieuwe woningen bouwen vindt u via projecten.

Ik wil graag in een nieuwbouwwoning van jullie wonen. Hoe geef ik dit door?

Dit hoeft u niet door te geven. Zodra wij nieuwbouwwoningen publiceren via Thuiskompas, kunt u hier een reactie op plaatsen. U heeft dus wel een algemene inschrijving als woningzoekende nodig, om in aanmerking te komen voor een nieuwbouwwoning.

Wat gebeurt er tijdens de oplevering van mijn nieuwbouwwoning?

Als uw nieuwe woning wordt opgeleverd, kunt u de sleutel van de woning afhalen op ons kantoor of krijgt u de sleutel in de woning zelf overhandigd. Dit verschilt per project. U krijgt dan ook een informatiemap over de woning waarin staat hoe alle installaties werken, hoe het zit met de garantietermijnen, etc.

Ik ga een nieuwbouwwoning huren. Hoe zit het met gas en elektra?

Als u een nieuwbouwwoning van Actium huurt, bent u zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van contracten voor gas en elektra. Ook is het belangrijk dat u zich aanmeldt bij het waterbedrijf. Regel dit zo spoedig mogelijk (in elk geval binnen een paar werkdagen nadat u de woning huurt). Dit voorkomt dat uw woning volledig wordt afgesloten van gas, elektra en water.

Soms heeft het nutsbedrijf dat de aansluitingen heeft aangelegd niet op tijd doorgegeven dat uw nieuwbouwwoning is opgeleverd. In dat geval kunt u zelf alvast de 'aansluiting identificatie code' (EAN-code) doorgeven aan een door u gekozen leverancier, waarna u uw contract kunt afsluiten. Volg hiervoor onderstaande stappen:

  • Ga naar www.eancodeboek.nl;
  • Vul uw adresgegevens in en kies bij 'Bijzondere aansluiting' voor n.v.t.;
  • Zoek op zowel marktsegment 'Elektriciteit' als 'Gas';
  • Geef van beide de EAN-code (13 cijfers) onder 'EAN Netbeheerder' door aan uw leverancier.

Ik heb overlast van woningen die jullie aan het bouwen zijn. Waar kan ik dit melden?

U kunt dit bij ons melden via Klacht melden.

Waarom bouwen jullie zo weinig woningen voor grote gezinnen?

Wij doen dit, omdat er in de toekomst meer (levensloopbestendige) woningen nodig zijn voor de kleinere huishoudens/gezinnen, dan voor grote gezinnen.

Steeds minder grote gezinnen zoeken een sociale huurwoning
Bij het ontwerpen van nieuwe woningen houden we rekening met 'demografische ontwikkelingen'. Dit betekent dat we kijken naar de samenstelling van de bevolking. We weten uit recent onderzoek dat onze woningzoekenden straks vooral huishoudens van 1 of 2 personen zijn. Dit zijn vaak ook oudere huurders. 

We laten vraag en aanbod op elkaar aansluiten
Wij gaan ervan uit dat een woning ongeveer 80 jaar meegaat. We proberen dus vooruit te blijven denken, om overschotten of tekorten te voorkomen. We bouwen daarom vooral kleinere woningen met minder slaapkamers en een betaalbare huurprijs voor de kleinere huishoudens. Deze huizen zijn geschikt voor oudere mensen wonen, maar natuurlijk ook voor mensen van andere leeftijden. Zo zorgen we dat het aanbod woningen aansluit op de vraag naar woningen.