Norg, Oosterveld

Maart 2023 beginnen we me de bouw van zestien energiezuinige eengezinswoningen aan de Oosterveld. Het worden grote woningen met drie slaapkamers. Het is de bedoeling dat deze woningen eind 2023 klaar zijn en de nieuwe huurders er in kunnen trekken.

We bouwen gezinswoningen met 3 slaapkamers. Zowel fase 2 als fase 3 bestaat uit 2 blokken van 4 woningen. Op de plattegrond is te zien waar de huizen precies gebouwd worden.

Indeling van de woningen:
Begane grond, 1e verdieping en een vaste trap naar de zolder die functioneert als bergruimte. Daarnaast heeft iedere woning nog een losstaande buitenberging.

De woningen krijgen kalkzandsteen draagmuren en betonnen vloeren. De buitenwanden zijn van metselwerk (en houten gevelbetimmering bij fase 3).

Aandacht voor duurzaamheid

De huizen worden voorzien van kunststof buitenkozijnen, ramen en deuren. En op de daken komen acht zonnepanelen.

De woningen krijgen een verwarmingsinstallatie op basis van geothermie (aardwarmte). De woningen worden hiermee verwarmd en gekoeld.

Daarnaast worden de woningen geventileerd doormiddel van een warmteterugwinning-box (WTW-box).

 

Plattegrond van de wijk

Hieronder staan de veelgestelde vragen over nieuwbouwprojecten. Niet gevonden wat je zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsbovenin, of stel je vraag via het contactformulier.

Veel gevraagd over nieuwbouwprojecten

Welke nieuwbouwprojecten zijn er?

Algemeen

Een actueel overzicht van waar wij nieuwe woningen bouwen vindt je via projecten.

Ik wil graag in een nieuwbouwwoning van jullie wonen. Hoe geef ik dit door?

Algemeen

Net zoals onze andere woningen, publiceren wij nieuwbouwwoningen via Thuiskompas. Zodra de woningen op Thuiskompas staan, kun je een reactie plaatsen. Hiervoor moet je ingeschreven staan bij Thuiskompas als woningzoekende. Zolang de woningen nog niet op Thuiskompas staan, is reageren nog niet mogelijk.

Wat gebeurt er tijdens de oplevering van mijn nieuwbouwwoning?

Algemeen

Als de nieuwe woning wordt opgeleverd, kun je de sleutel van de woning afhalen op ons kantoor of krijg je de sleutel in de woning zelf overhandigd. Dit verschilt per project. Je krijgt dan ook een informatiemap over de woning waarin staat hoe alle installaties werken, hoe het zit met de garantietermijnen, etc.

Ik ga een nieuwbouwwoning huren. Hoe zit het met gas, water en elektra?

Algemeen

Je bent zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van contracten bij het waterbedrijf en een energieleverancier. Onze nieuwbouwwoningen zijn gasloos. Je hoeft dus alleen een contract voor water en elektra af te sluiten.

Regel dit zo spoedig mogelijk (in elk geval binnen een paar werkdagen nadat je de woning huurt). Dit voorkomt dat de woning volledig wordt afgesloten van elektra en water.

Soms heeft het nutsbedrijf dat de aansluitingen heeft aangelegd niet op tijd doorgegeven dat de nieuwbouwwoning is opgeleverd. In dat geval kun je zelf alvast de 'aansluiting identificatie code' (EAN-code) doorgeven aan een door jou gekozen leverancier, waarna je een contract kunt afsluiten. Volg hiervoor onderstaande stappen:

  1. Ga naar www.eancodeboek.nl;
  2. Vul je adresgegevens in en kies bij 'Bijzondere aansluiting' voor n.v.t.;
  3. Zoek op marktsegment 'Elektriciteit';
  4. Geef de EAN-code (13 cijfers) onder 'EAN Netbeheerder' door aan de leverancier.

Ik heb overlast van woningen die jullie aan het bouwen zijn

Algemeen

We begrijpen dat de overlast die wordt veroorzaakt door de bouwwerkzaamheden aan onze nieuwe woningen voor je ongemakkelijk is. 

Bouwwerkzaamheden kunnen tijdelijke overlast met zich meebrengen, zoals geluid, stof en verkeershinder. We begrijpen dat dit invloed kan hebben op de dagelijkse routine en wooncomfort. We willen je verzekeren dat we er alles aan doen om de impact tot een minimum te beperken en de werkzaamheden zo spoedig mogelijk af te ronden.

Mochten er specifieke zorgen of vragen zijn die je wilt bespreken, dan kan je dit bij ons melden via Klacht melden

Waarom bouwen jullie zo weinig woningen voor grote gezinnen?

Algemeen

Wij doen dit omdat er in de toekomst meer (levensloopbestendige) woningen nodig zijn voor de kleinere huishoudens/gezinnen, dan voor grote gezinnen.

Steeds minder grote gezinnen zoeken een sociale huurwoning
Bij het ontwerpen van nieuwe woningen houden we rekening met 'demografische ontwikkelingen'. Dit betekent dat we kijken naar de samenstelling van de bevolking. We weten uit recent onderzoek dat onze woningzoekenden straks vooral huishoudens van 1 of 2 personen zijn. Dit zijn vaak ook oudere huurders. 

We laten vraag en aanbod op elkaar aansluiten
Wij gaan ervan uit dat een woning ongeveer 80 jaar meegaat. We proberen dus vooruit te blijven denken, om overschotten of tekorten te voorkomen. We bouwen daarom vooral kleinere woningen met minder slaapkamers en een betaalbare huurprijs voor de kleinere huishoudens. Deze huizen zijn geschikt voor oudere mensen, maar natuurlijk ook voor mensen van andere leeftijden. Zo zorgen we dat het aanbod woningen aansluit op de vraag naar woningen.

Hoe lang duurt de garantie bij nieuwbouw?

Algemeen

De garantie op een nieuwbouwwoning is verschillend per onderdeel. Op hang- en sluitwerk is dit bijv. 5 jaar en op dakpannen 30 jaar. Voor jou als huurder maakt dit niet uit. Je kunt de reparatieverzoeken gewoon indienen bij Actium. Als er sprake is van garantie, dan regelt Actium dit onderling met de aannemer.