impressie afbeelding

Zoeken

Wij vonden 52 resultaten voor 'Wat zijn de voorwaarden voor een medische urgentie'
Wat zijn de voorwaarden voor een medische urgentie?

Heeft u acute lichamelijke klachten en kunt u daardoor niet voldoende veilig en zelfstandig in uw huidige woning blijven wonen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor medische urgentie. U moet hiervoor in ieder geval aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U staat ingeschreven als woningzoekende bij Actium.
  • U bent minimaal 18 jaar.
  • U bent al huurder van Actium, of kunt met een uittreksel van de gemeentelijke basisadministratie aantonen dat u minimaal 1 jaar in één van de volgende gemeenten woont; Assen, Meppel, Hoogeveen, De Wolden, Westerveld, Noordenveld, Midden-Drenthe of Ooststellingwerf.
  • Uw huishoudinkomen is niet hoger dan € 42.437,- per jaar.
  • U beschikt over een geldig Nederlands paspoort of verblijfsvergunning.
  • U, of een gezinslid, kan als gevolg van een acute, lichamelijke beperking niet voldoende zelfstandig en veilig in de huidige woning blijven wonen.
  • De urgentie wordt aangevraagd binnen zes maanden nadat de urgente situatie zich heeft voorgedaan.

Voldoet u aan bovenstaande voorwaarden? Neem dan tijdens werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur contact op met de afdeling Klant via 0900 0604. Onze medewerker vult samen met u telefonisch een aanvraagformulier in. Actium beoordeelt of u in aanmerking komt voor een onafhankelijke beoordeling door een zorgprofessional bij u thuis. Voor dit consult betaalt u € 25,- als bijdrage in de kosten.

De zorgprofessional adviseert Actium over het wel of niet toekennen van een medische urgentie. De zorgprofessional beoordeelt de volgende zaken:

  • Is er sprake van een acute fysieke beperking van de aanvrager of een inwonend gezinslid?
  • Kan de aanvrager in de huidige woning onvoldoende zelfstandig, veilig en comfortabel wonen?
  • Aan welke kenmerken moet de woning voldoen om voldoende zelfstandig, veilig en comfortabel in te kunnen wonen?

U hoort vervolgens van Actium of uw aanvraag is goedgekeurd en aan welke voorwaarden uw nieuwe woning moet voldoen.

Urgentieverklaring, en dan?

Uw urgentieaanvraag is drie maanden geldig. Met de medische urgentie krijgt u voorrang op andere woningzoekenden. U kunt zelf op geschikte woningen reageren via www.hurenvanactium.nl, maar Actium biedt u ook passende woningen aan. Wanneer Actium een geschikte woning voor u heeft gevonden, mag u deze niet weigeren.

Ik heb dringend woonruimte nodig. Kom ik in aanmerking voor urgentie?

Er zijn situaties denkbaar waarin u zeer dringend een andere woning nodig heeft. U kunt bij Actium alleen in zeer uitzonderlijke gevallen in aanmerking komen voor een urgentieregeling. Er zijn twee vormen van urgentie: sloopurgentie en medische urgentie. Alleen in deze situaties kunt u in aanmerking komen voor urgentie:

Sloopurgentie
Bent u huurder van Actium en gaan wij uw woning slopen? Dan krijgt u van ons een sloopurgentie, zodat u met met voorrang kunt reageren op het beschikbare woningaanbod. 

Medische urgentie
Heeft u acute lichamelijke klachten en kunt u daardoor niet voldoende veilig en zelfstandig in uw huidige woning blijven wonen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor medische urgentie. Lees hier meer over de voorwaarden voor medische urgentie.