Appartementen met zorgovereenkomst

Appartementencomplexen met zorgovereenkomst

Gemeente Assen

Assen

Ceresstaete
Zorgaanbieder: Icare

Ceresstaete organiseert maandelijks een vrijblijvende rondleiding voor belangstellenden. Uiteraard kunt u voor meer informatie of vragen ook contact opnemen met het klantadviescentrum via (088) 38 33 030 of klantadviescentrum@icare.nl.

Contact
www.icare.nl 
info@icare.nl 
Telefoon: 0900 88 33

Ekke Faber flat
Zorgaanbieder: Focus

Fokuswoningen

Vrijheid en gewoon wonen met een fysieke beperking. Als cliënt van Fokus woont u in een volledig aangepaste, gelijkvloerse woning. De Fokuswoningen liggen in Assen aan de Troelstralaan en zijn van buiten niet als Fokuswoning herkenbaar. Fokus verleent assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), 24 uur per dag, 7 dagen per week. De cliënt heeft de regie en bepaalt wat er moet gebeuren, wanneer en hoe. Actium verhuurt de woningen, maar Fokus bepaalt wie er in aanmerking komen (aan de hand van een aantal voorwaarden).

Wilt u meer weten over Fokus?
Neem dan contact op via:
www.fokuswonen.nl  
servicepunt@fokuswonen.nl
Telefoon: (050) 52 17 272

Ik heb interesse, hoe nu verder?

Iedereen met een aantoonbare zorgvraag (indicatie), zoals een CIZ-indicatie voor verblijf of ADL-assistentie op grond van de Wet Langdurige Zorg, kan in aanmerking komen voor een aanleunwoning in één van de bovenstaande complexen. Of u nu jong bent of oud(er). Wel geldt de voorwaarde dat u naast een huurcontract bij Actium ook een zorgovereenkomst met de zorginstelling afsluit. Ook woningzoekenden met een hoger inkomen zijn welkom. Dit houdt in dat u ook kunt reageren op een aanleunwoning in deze complexen als uw inkomen hoger is dan € 43.574,- (prijspeil 2020).

Inschrijven voor een aanleunwoning

Stap 1: Inschrijven als woningzoekende bij Actium
Dit doet u (gratis) op www.thuiskompas.nl

  • BSN nummer
  • IBAN nummer
  • Inkomensverklaring (gratis op te vragen bij de Belastingtelefoon 0800 0543)
  • Uw e-mailadres (of dat van een familielid)

Stap 2: Inschrijven bij de zorginstelling
U kunt hiervoor contact opnemen met de desbetreffende zorginstelling. Na deze inschrijving ontvangt Actium graag het volgende van u:

  • CIZ indicatie op grond van de Wet Langdurige Zorg of;
  • Indicatie van de wijkverpleegkundige op basis van de Zorgverzekeringwet of;
  • Indicatie op basis van de WMO.

Stap 3: Reageren op het woningaanbod
Op www.thuiskompas.nl reageert u op een vrijgekomen aanleunwoning.

Veel gevraagd over Aanleunwoning

Verkoopt Actium ook woningen?

Algemeen

Ja, wij verkopen ook woningen. Bekijk hier het actuele aanbod koopwoningen.

Kan ik mijn huurwoning van jullie kopen?

Algemeen

In principe niet. Dit is alleen mogelijk, als wij al hebben besloten om de woning te verkopen zodra de huur ervan wordt opgezegd. Dit doen we bijvoorbeeld bij woningen in bepaalde plaatsen, wijken of buurten waar we weinig of steeds minder vraag naar (bepaalde typen) huurwoningen zien of verwachten. Natuurlijk kunt u altijd bij ons informeren wat het 'label' van uw woning is (verhuur, of verkoop). Maar als u uw woning zou kunnen kopen, dan laten wij dit ook aan u weten.

Krijg ik als huurder van Actium voorrang als ik een woning wil kopen?

Algemeen

Bent u huurder van Actium en op zoek naar een koopwoning? Dan krijgt u inderdaad voorrang bij ons als de woning minder dan €180.000,- kost. Is de koopsom boven dit bedrag, dan bieden we de woning aan via Online Bieden. Bij Online Bieden houdt Actium het recht van gunnen. Onze nieuwe koopwoningen staan op onze eigen website. Zie: aanbod koopwoningen

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Neemt u dan contact op met onze afdeling Verkoop via 0592 400 100 of verkoop@actiumwonen.nl.

Waarom verkoopt Actium woningen in plaats van ze te verhuren?

Algemeen

Wij verkopen woningen als we in bepaalde plaatsen, wijken of buurten weinig of steeds minder vraag naar (bepaalde typen) huurwoningen zien (of verwachten). Om te bepalen waar en welke woningen we willen verkopen, houden we de bevolkingsontwikkelingen en de vraag naar woningen in de gaten. En laten we hier onafhankelijk onderzoek naar doen.

Dit onderzoek doen we samen met de gemeente, andere corporaties en onze huurdersorganisatie. Voorbeelden van bevolkingsontwikkelingen die meespelen in onze beslissingen zijn: mensen die ouder worden, steeds minder bewoners op een bepaalde plek of juist grote gezinnen.

Ook willen we woningen verkopen als er sprake is van wat wij 'versnipperd bezit' noemen. Dit is bijvoorbeeld één huurwoning in een rijtje koopwoningen, of een blokje van 2 woningen in een straat waar Actium verder geen bezit heeft. De verkoop van zulke woningen biedt wel kansen voor bijvoorbeeld starters en anderen die graag een betaalbaar huis willen kopen.

Waar vind ik de 'binnenkort in de verkoop' woningen?

Algemeen

Op onze vernieuwde wesite vindt u geen overzicht meer van de woningen die 'binnenkort in de verkoop' komen. De procedure is op dit moment als volgt:

  • zodra een woning beschikbaar komt, wordt deze op onze site gepubliceerd bij aanbod koopwoningen
  • Hier kunt u als geïnteresseerde op reageren.
  • U heeft hier dan een week de tijd voor.

Heeft u op onze oude website een reactie geplaatst op een woning die binnenkort in de verkoop komt? Dan zijn uw gegevens natuurlijk bewaard en bekend.