Ik huur

Als huurder van Actium kunt u via deze pagina veel woonzaken direct zelf regelen. Ook vindt u hier handige tips van onze monteurs. Log in met uw Mijn Actium-account om toegang te krijgen tot uw persoonlijke klantportaal.

Tips van onze monteurs

Aardlekschakelaartest

Cv ketel bijvullen en ontluchten

Kapotte apparaten in de berging

Piepende deuren

Rookmelders testen

Schimmel in de badkamer verwijderen

Schoonmaaktips

Stank in de wc tegengaan

Voorkom schimmel in je badkamer

Veel gevraagd over Mijn Actium

Verkoopt Actium ook woningen?

Algemeen

Ja, wij verkopen ook woningen. Bekijk hier het actuele aanbod koopwoningen.

Kan ik mijn huurwoning van jullie kopen?

Algemeen

In principe niet. Dit is alleen mogelijk, als wij al hebben besloten om de woning te verkopen zodra de huur ervan wordt opgezegd. Dit doen we bijvoorbeeld bij woningen in bepaalde plaatsen, wijken of buurten waar we weinig of steeds minder vraag naar (bepaalde typen) huurwoningen zien of verwachten. Natuurlijk kunt u altijd bij ons informeren wat het 'label' van uw woning is (verhuur, of verkoop). Maar als u uw woning zou kunnen kopen, dan laten wij dit ook aan u weten.

Krijg ik als huurder van Actium voorrang als ik een woning wil kopen?

Algemeen

Bent u huurder van Actium en op zoek naar een koopwoning? Dan krijgt u inderdaad voorrang bij ons als de woning minder dan €180.000,- kost. Is de koopsom boven dit bedrag, dan bieden we de woning aan via Online Bieden. Bij Online Bieden houdt Actium het recht van gunnen. Onze nieuwe koopwoningen staan op onze eigen website. Zie: aanbod koopwoningen

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Neemt u dan contact op met onze afdeling Verkoop via 0592 400 100 of verkoop@actiumwonen.nl.

Waarom verkoopt Actium woningen in plaats van ze te verhuren?

Algemeen

Wij verkopen woningen als we in bepaalde plaatsen, wijken of buurten weinig of steeds minder vraag naar (bepaalde typen) huurwoningen zien (of verwachten). Om te bepalen waar en welke woningen we willen verkopen, houden we de bevolkingsontwikkelingen en de vraag naar woningen in de gaten. En laten we hier onafhankelijk onderzoek naar doen.

Dit onderzoek doen we samen met de gemeente, andere corporaties en onze huurdersorganisatie. Voorbeelden van bevolkingsontwikkelingen die meespelen in onze beslissingen zijn: mensen die ouder worden, steeds minder bewoners op een bepaalde plek of juist grote gezinnen.

Ook willen we woningen verkopen als er sprake is van wat wij 'versnipperd bezit' noemen. Dit is bijvoorbeeld één huurwoning in een rijtje koopwoningen, of een blokje van 2 woningen in een straat waar Actium verder geen bezit heeft. De verkoop van zulke woningen biedt wel kansen voor bijvoorbeeld starters en anderen die graag een betaalbaar huis willen kopen.

Waar vind ik de 'binnenkort in de verkoop' woningen?

Algemeen

Op onze vernieuwde wesite vindt u geen overzicht meer van de woningen die 'binnenkort in de verkoop' komen. De procedure is op dit moment als volgt:

  • zodra een woning beschikbaar komt, wordt deze op onze site gepubliceerd bij aanbod koopwoningen
  • Hier kunt u als geïnteresseerde op reageren.
  • U heeft hier dan een week de tijd voor.

Heeft u op onze oude website een reactie geplaatst op een woning die binnenkort in de verkoop komt? Dan zijn uw gegevens natuurlijk bewaard en bekend.