Huurdersorganisatie MEVM

Het Huurdersplatform MEVM (Mit en Veur Mekaor) behartigt de belangen van de huurders van Actium in Drenthe en Friesland. Regelmatig hebben we overleg met Actium over beleidszaken.

MEVM is een stichting. U kunt daarom geen lid van ons worden. Momenteel bestaat het bestuur uit drie personen. Daarnaast worden we bijgestaan door een bestuursondersteuner. Uiteraard kunnen we het niet alleen, daarom hebben we werkgroepen en bewonerscommissies die ons helpen. Deze bestaan uit actieve huurders. We hebben er voor gekozen om ons vooral bezig te houden met de volgende onderwerpen:

 • Betaalbaarheid
  De huurprijs van de woningen moet passen bij het inkomen van de huurders
 • Beschikbaarheid
  Er moeten voldoende woningen zijn voor huurders die op zoek zijn naar een corporatiewoning
 • Duurzaamheid 
  Vooral isolatie en gebruik van materialen die het milieu zo weinig mogelijk schaden
 • Leefbaarheid
  De buurt zo aangenaam en veilig mogelijk maken
 • Wonen en zorg
  Een woning voor mensen die zorg moeten hebben, maar nog wel zelfstandig willen en kunnen wonen

Samenwerking

Natuurlijk kunnen we niet alles alleen oplossen. Daarom werken we nauw samen met andere Drentse en Friese huurdersorganisaties. Samen met hen en de verschillende gemeentes maken we prestatieafspraken, omdat veel onderwerpen verder gaan dan de woningen van Actium. Ook zijn we lid van de Nederlandse Woonbond (landelijke vereniging, die de belangen van huurders vertegenwoordigt).

Vragen of meer weten?

Het kan zijn dat u door alle regels er toch niet zelf uitkomt. Dan staan we natuurlijk voor u klaar. U kunt ons bellen op 06 13 96 08 29 als u problemen heeft met Actium of als u hulp nodig heeft bij het aanmelden bij Thuiskompas.

Mocht u liever langskomen, dan kan dat op ons spreekuur. Dat is elke donderdag van 10.30 tot 12.30 uur aan de Portugallaan 10 in Assen. 

Benieuwd wat we nog meer doen? Neem dan een kijkje op www.mevm.nl.