Schade en verzekeringen

Hieronder staan de veelgestelde vragen over schade en verzekeringen. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsbovenin, of stel uw vraag via het contactformulier.

Veel gevraagd over Schade en verzekeringen

Ik heb schade aan mijn woning door lekkage

Wij zorgen er voor dat we lekkages zo snel mogelijk (laten) oplossen. Soms zijn er na die tijd nog sporen van de lekkage zichtbaar, bijvoorbeeld op uw muren of op het plafond. Het is belangrijk dat deze vochtplekken eerst volledig opdrogen, voordat we hier iets aan kunnen doen. Dat kan een tijdje duren. Als alles droog is, kunt u weer contact met ons opnemen. Wij plannen dan een inspectie in en zorgen ervoor dat we ook de waterschade (laten) herstellen.

Schade aan uw inboedel
Heeft het water uw eigen spullen beschadigd? Neem dan contact op met de verzekeringsmaatschappij waarbij u uw inboedelverzekering heeft afgesloten. Zij kunnen u meer vertellen over wat u kunt doen.

Wat moet ik doen bij inbraakschade?

Is er bij u ingebroken of is er geprobeerd in te breken? Doe dan eerst aangifte van bij de politie. Als er (veel) zaken uit uw woning gestolen zijn, voert de politie eerst sporenonderzoek uit. Zodra de politie vertrokken is, kunt u ons bellen om de schade te (laten) herstellen.

Omdat er schade is ontstaan aan de woning willen wij graag een kopie van het aangifteformulier van u ontvangen. Dit formulier krijgt u nadat u aangifte heeft gedaan bij de politie. Lever dit formulier binnen 4 weken in bij Actium. Dan rekenen wij geen kosten voor het herstel van de inbraakschade.

Wat is een opstalverzekering, en moet ik deze ook afsluiten?

Een opstalverzekering dekt schade aan de woning zelf, bijvoorbeeld door brand, storm of waterschade. Deze verzekering hoeft u niet zelf af te sluiten. Actium heeft namelijk voor alle woningen een opstalverzekering afgesloten. Actium is als eigenaar van het huis of appartement dat u huurt, verantwoordelijk voor schade hieraan.

Moet ik een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Nee, dit is niet (wettelijk) verplicht. Toch adviseren wij u nadrukkelijk om wel een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. U bent dan namelijk verzekerd als u of één van uw gezinsleden (hieronder vallen ook huisdieren) per ongeluk iets beschadigen aan de huurwoning.

Ik heb brandschade aan mijn woning

Heeft u brandschade aan uw woning? Neem contact met ons op. Er komt dan een opzichter bij u langs om de schade te inspecteren.

Bij het uitvoeren van onderhoud hebben jullie schade aan mijn woning of spullen veroorzaakt. Hoe kan ik deze schade verhalen?

Bij schade aan uw woning of spullen is het verstandig dit bij Actium te melden. Gaat het om schade aan uw woning? Actium heeft voor alle woningen een opstalverzekering afgesloten. Voor schade aan uw spullen neemt u zelf contact op met uw inboedelverzekeraar.

Ik heb per ongeluk schade aan mijn woning veroorzaakt

Schade aan uw woning moet u direct bij ons te melden. Ook is het belangrijk dat u de schade meldt bij uw aansprakelijkheidsverzekering. Als u een aansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten, bent u verzekerd als u of één van uw gezinsleden (hieronder vallen ook huisdieren) per ongeluk schade veroorzaken aan de huurwoning.

Zijn de spullen in mijn woning verzekerd?

Actium heeft voor alle huurwoningen een opstalverzekering afgesloten, voor schade aan de woning zef. Als u wilt dat uw eigen spullen (zoals meubilair, kleding, electronica, etc.) zijn verzekerd, dan moet u hiervoor een inboedelverzekering afsluiten.