Langer Zelfstandig Thuis

Langer Zelfstandig Thuis

Als u een woning huurt van Actium en een fysieke beperking heeft, kunt u een beroep doen op ons 'Langer Zelfstandig Thuis-assortiment'

Langer Zelfstandig Thuis product aanvragen

Wilt u een aanpassing uit ons Langer Zelfstandig Thuis-assortiment aanvragen? Ga dan onder aan deze pagina verder met uw aanvraag. 

Kosten
We voeren de aanpassing(en) kosteloos uit. Het product is voor u dus gratis. Ook kost het aanbrengen u niets. Uiteraard voeren wij ook onderhoud en reparaties aan de aangebrachte voorzieningen uit.

Uitvoering
Het kan zijn dat uw aanvraag niet in behandeling kan worden genomen. Dit kan technische redenen hebben. Het kan ook zijn dat de vakman een vervolgafspraak met u maakt voor het plaatsen. Sommige materialen moeten besteld worden.

Ik kom niet in aanmerking voor een aanpassing of deze valt niet onder het assortiment.

Woonwens
Indien u niet voldoet aan de voorwaarden maar toch graag één van de aanpassingen zou willen in uw woning kunt u ook een woonwens indienen. Actium kan dit in sommige gevallen voor u uitvoeren tegen een huurverhoging of éénmalig bedrag

Wmo
De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt dat mensen met een beperking de voorzieningen, hulp en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Meer informatie over de Wmo vindt u hier.

Klussendienst
In ons werkgebied zijn er een aantal klussendiensten actief. Zij kunnen u helpen als u zelf niet in staat bent om de klus uit te voeren. Meer informatie over de klussendiensten vindt u hier.

Schrijf u in bij Thuiskompas!

Op Thuiskompas kunt u zich gratis en vrijblijvend inschrijven. Dan bouwt u wachttijd op. Dit is noodzakelijk als u wilt of moet verhuizen naar een andere woning.

Gerelateerde vragen

Wie kan mij helpen bij kleine klussen in huis?

Algemeen

Je bent zelf verantwoordelijk voor kleine klusjes, zoals het bijvullen van de cv-ketel of het vervangen van lampen. Heb je hier toch hulp bij nodig? Vraag dan een vriend(in), familielid, kennis of één van de buren.

Klussendienst(en)
In ons werkgebied zijn er een aantal klussendiensten actief. Zij kunnen je helpen als je zelf niet in staat bent om de klus uit te voeren. De klussendienst helpt bewoners bij kleine reparaties en klusjes in en rondom de woning, zoals:

  • Douchebeugels, toiletbeugels en wc-brillen bevestigen;
  • Lamp, spiegel of schilderij ophangen;
  • Een rolgordijn ophangen;
  • Eenvoudige problemen met computer, internet of telefoon;
  • Eenmalige tuinwerkzaamheden, zoals een heg knippen;
  • Het verplaatsen van meubels.

Hoe werkt het?
Je kunt zelf contact opnemen met één van onderstaande klussendiensten om te vragen of zij je kunnen helpen:
Klussendienst van Vaart en Welzijn in Assen
Espria (voor leden)
Welzijn MensenWerk Meppel
Westerveldvoorelkaar
Welzijn in Noordenveld
Stichting Present Assen

Heb je een tip?
Mocht je een klussendienst kennen die niet in bovenstaand overzicht staat vermeld, dan horen wij dit graag! 

Meer over dit onderwerp